RENT HUS MED HEMFRID

Ööh. Nej, det är inte det såhär det ser ut när jag städar.. Det vill ni/ingen se 😉 men när jag städar “on camera” ser det tydligen ut exakt såhär! Min syster och hennes familj behövde min hjälp så varför inte.. Och ärligt! Vem skulle inte behöva en hjälpande hand när det kommer till ett av livets tråkiga måsten? Jag har fram tills för några år sedan alltid städat och skött mitt hem själv. Jag har faktiskt till och med fått superångest bara av tanken att släppa in någon som ska ta hand om vår skit! Tror inte jag är ensam om att känna så. Att en vilt främmande människa ska behöva plocka undan och göra rent efter mig? Nej, det måste jag klara själv. Men. Det gjorde jag inte. Vi/tiden räckte inte inte till till vardagens alla måsten och vi bestämde oss för att ta hjälp och det är jag så oerhört glad för det.Vi jobbar hårt och mycket och tacksamheten jag känner över att kunna komma hem en dag i veckan och bara kunna njuta av mitt hem och min familj är magisk! Magisk! Därför tackade jag ja till detta samarbete med HemfridVi vill tillsammans få er, som är där jag var för 3 år sedan, att våga testa något som både underlättar och sätter guldkant på livet! Att sluta bråka om vem som storstädade senast eller ännu värre, inte ha energi nog till fredagsmyset för att man envisas med att göra allt själv! Visst finns det ett annat perspektiv också. Ekonomi. Till alla er fantastiska ensamstående föräldrar där ute som av ekonomiska skäl inte kan ta denna hjälp vill jag bara säga, ni är grymma, kämpa i vind och jag vill ge en av er en storstädspaus, på 4 timmar städning varannan vecka i tre månader!

Anmäl dig själv, en syster/bror, mamma/pappa, vän/kollega som verkligen behöver en hjälpande hand så ska jag se till att vår kämpe får en liten paus från stök och kaos. Skriv en motivering i kommentarsfältet tillsammans med ett tips på hur man får ihop vardagspusslet.

Vinnaren måst bo på någon av de orter där Hemfrid finns; Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Uppsala. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

( I stolt samarbete med Hemfrid)

27 Comments

 1. Jag anmäler mig själv. Min man jobbar i Norge och är borta 11 nätter varje månad. Dom dagarna är jag ensam och försöker pussla ihop dagarna tillsammans med en 4 åring, 2 åring och en 2 månaders 😅 Har verkligen svårt att känna att jag räcker till för både barnen, hemmet och särskilt med mig själv. Hade varit helt underbart att få lite hjälp varannan vecka och kunna njuta av tid tillsammans med barnen. Mitt bästa tips att få ihop vardagspusslet är att dela upp saker mellan sig om man är två stycken. Man turas om att hämta och lämna barnen, städet, matlagning osv 🤗

 2. Karin Stjärnkvist

  Jag skulle önska denna hjälp till mina gamla föräldrar, 86/92 år, som trots diverse kroppsliga krämpor fortfarande är pigga och glada. Varje dag passar de min systers 2 labradortikar under tiden hon jobbar, och numera är det bara mamma som klarar av att gå en promenad med dem. Detta gör hon (med 1 i taget) både fm och em och hundarna förgyller deras dagar. Pappa sover middag med den ena hunden hos sig och ser en ära att få ansvara för att lägga upp mat till dem båda på exakt rätt tid, 16:30, varje dag. Huset är i ett plan på 110 m2 och trädgården liten. Det hade varit en fantastisk gåva att få ge dem städning från Hemfrid!

 3. Jag vet att en hjälpande hand skulle förändra min syster och hennes familjs hela vardag. Hon, en författare som hankar sig fram, en deltidsarbetande fru, en trotsig 3,5 åring och tvillingar på 1,5 år. De har minimalt med avlastning till vardags och sist de hade egentid och bara fick prata utan tre skrikande barn runt sig vågar jag inte ens tänka på. Jag unnar dem verkligen detta eftersom jag ser hur de tålmodigt kämpar. Varje dag.

  Jag sitter själv i en liknande situation med en tvååring och en fyramånaders bäbis. Mitt bästa tips är nog rutin. Rutin. Rutin. Rutin. Hur inrutat och utifrån sett tråkigt det kan verka så funkar det. I alla fall för oss. Kram och tack för inspirationen från din härliga blogg <3

 4. Caroline

  Det. Är. Kaos. Hemma.
  Jag jobbar 100%, har börjat plugga, vi renoverar kök…och har en ettåring. Det är konstant skitigt hemma. Köttfärssås på golvet, byggdamm i bokhyllorna. Sist jag hann städa badrummet? Någon gång under semestern…

 5. Johanna Freiman

  Jag skulle av hela mitt hjärta önska att min vän Madde och hennes familj vann. Hon öppnar alltid upp hemmet för den som behöver och med 4 barn från 3-12 får ofta städ och fix stå tillbaka. Hon värdesätter ögonblicken med familj och vänner och att vara med och skapa en positiv miljö på platsen där hon bor.
  Mitt bästa tips att få vardagspusslet att gå ihop är att skriva listor och scheman på vem som gör vad och att rensa ut så att det blir lättare att hålla ordning i vardagen.
  Kram Johanna

 6. Jag vill ge mig själv detta (och även min man). Jag har länge försökt med att vi ska prova på att ha nån söm städar men utan resultat. Nu har jag en tid varit sjukskriven i utmattningssyndrom och detta vore den perfekta “presenten” till mig själv nu, att få ett stressmoment mindre och även för min man att prova på detta! Bästa sättet att få ihop vardagspusslet är planering. Både att vi vuxna gör det, men även tillsammans med barnen.

 7. Vi Nominerar såklart bästa Tove! <3
  Måtte ensamstående mammor med bebisar få va snälla mot sig själva och pusta ut!

  Bästa vardagstipset?
  Smarta tjänster.. så en får mer tid för sånt en VILL lägga tid på.
  Vissa är inte dyrare än de mer krångliga alternativen, typ matkasse hem till dörren, eller olika appar för ljudböcker så en får tid att för den där romanen (lyssna på promenaden/bilen/vägen till jobbet/träningen/hämntning på dagiset)
  det finns en uppsjö av appar och andra digitala lösningar som är gratis, där du kan tex. planera, göra scheman eller olika listor. Planering låter tråkigt men ett ack så bra vardagstips✌️

  /Åsa & frida

 8. Jag skulle bli så glad om jag fick ge denna fina gåva till min mamma. Hon har i alla år varit ensam med mig och min syster och kämpat stenhårt. Nu är hon av den hemskaste anledningen av de alla sjukskriven. Jag försöker hjälpa så gott jag kan men med en ettåring är det inte alltid så lätt. Håller tummar och tår för att mamma ett rent hem får.

 9. Vi Nominerar såklart bästa Tove! ❤
  Måtte ensamstående mammor med bebisar få va snälla mot sig själva och pusta ut!

  Bästa vardagstipset?
  Smarta tjänster.. så en får mer tid för sånt en VILL lägga tid på.
  Vissa är inte dyrare än de mer krångliga alternativen, typ matkasse hem till dörren, eller olika appar för ljudböcker så en får tid att för den där romanen (lyssna på promenaden/bilen/vägen till jobbet/träningen/hämntning på dagiset)
  det finns en uppsjö av appar och andra digitala lösningar som är gratis, där du kan tex. planera, göra scheman eller olika listor. Planering låter tråkigt men ett ack så bra vardagstips✌️

  /Åsa & frida

 10. Detta skulle kunna vara den optimala presenten till min fru. Jag jobbar och reser dessvärre alldeles för mycket i tjänst och min fina fru får ta ett superansvar där hemma. När jag dessutom nämner att vi precis skaffat nytt hus, har en 11 månaders baby samt en hund med galet mycket svart päls kanske jag själv inte får så mycket pluspoäng men det belyser tydligt att lite hjälp där hemma hade inte skadat. Så även om jag inte själv alltid är på plats och kan hjälpa till, hade denna räddning från Hemfrid varit mitt bidrag till att min fru ska få det lite lättare där hemma.

 11. Hej! Jag jobbar 80% för att hinna med allt som ska hinnas med hemma. Den extra tiden brukar gå åt just städning vilket är trist eftersom jag hellre skulle vilja hitta på roligheter med mina barn. Jag lider av migrän vilket jag får var och varannan vecka och då kan jag verkligen inte göra något. Ett tips är att våga ta hjälp av dem man känner, mormor morfar, kompisar eller grannen för att gå lite extra tid till annat ibland. Det skulle verkligen underlätta för mig med städhjälp. Tack!

 12. Jag skulle vilja ge detta som present till min mamma, som precis går igenom en skilsmässa. Det gör så ont i mig när man står bredvid och ser på när ens närmaste mår så dåligt. Jag tror att det skulle pigga upp henne, då städning inte känns som hennes prio just nu (men med ett städat hem brukar livet känns lite lättare).
  Jag bor på en annan ort än min mamma, och det skulle kännas så fint att ge henne detta och veta att det är någon som pysslar om hennes hem.

 13. Mest åtråvärda priset på evigheter!!!
  Jag nominerar mig och min familj – man, son 5 år, dotter 3 år, son 5 mån. För att det skulle gynna oss alla så mycket. Mindre gormande föräldrar = en gladare familj!
  Vardagspusslet försöker jag få ihop genom att att skruva ner förväntningarna så mycket jag orkar tillåta (för det är svårt). Barnen äter sällan upp sin middag – men jag får i dem kvällsmat, museumbesöket urartade redan på bussen – men vi klev av och hade en kul stund i en park, sovrummet hade behövts målats om – men posters täcker de värsta fläckarna… Det kanske inte blir som man tänkt sig alla gånger – men det går också bra!

 14. Jag har en syster som är den duktiga flickan som vill klara allting själv. Heltidsarbetande med två småttingar och stort hus. Hon är sjuk typ jämt och stora påsar under ögonen, men vägrar inse att det finns hjälp att få/köpa!
  Jag har tjatat på henne att ta städhjälp i månader nu, utan resultat. Jag tror att hon också får lite panik över att ha någon främmande person som ska städa deras skräp, men helt ärligt måste man bara komma över det.
  Jag tror att denna fantastiska vinst skulle få henne att inse ett och annat och få en rejäl spark därbak, så hon törs ta lite hjälp nångång!

 15. Stina Jacobsson

  Min mamma är mer än värd detta!!! Hon är en kämpe, seg som tusan i alla lägen. Hennes liv har inte alls varit en dans på rosor då hon förlorade sin man/ min pappa mitt i livet, alldeles förtidigt. Två hus och deltidsjobb, ett 7 års barn och två halv barn. Hon har i alla lägen lagt sig själv åt sidan för andra. Jag vet inte senast hon unnade sig något. Hon har i 16 års tid kämpat för att hålla sig över vatten ytan både ekonomiskt och för att stötta och vara där för andra. När henns mamma var som sjukast tog hon hand om henne och tog ledigt från jobbet ( trots att hon egentligen inte hade råd) den sista perioden i hennes mammas liv och vårdade henne i hemmet. När jag såg det blev jag rörd in i själen av hur god min mamma var mot sin mamma. Och det var något helt fantastiskt!!! Därför är min mamma värde 3 månaders städ så hon kan ägna sig åt sig själv och bara vara!

  Mitt tips för att få ihop livspusslet är att förbereda så mycket som möjligt dagen innan, jag brukar ställa fram porslinet till frukosten det sista jag gör kvällen innan. Fylla på kaffebryggaren och göra smoothie. Så är det bara att trycka på knappen hälla upp och njuta av en varm kopp kaffe och smoothie innan man börjar dagen.

 16. Halloj vilket härligt pris! Jag vill nominera vår familj. Jag är föräldraledig med vårt tredje barn och det blir verkligen rörigt och stökigt när vi är hemma så mycket och vi hinner oftast bara med att snabbröja. Det hade varit så härligt att få hjälp med rejäl städning 🎉 För att underlätta i vardagen brukar vi tillsammans i familjen hjälpas åt att bestämma matlista för kommande vecka på söndagar. Alla får välja en varsin rätt och sen får vi komma på ytterligare några för att få ihop 7 dagar. Sen tycker jag det är viktigt att släppa prestigen, ngn dag kanske kraften inte räcker till…då kan man äta fil och macka och mysa i soffan eller spela spel istället för att stressa med matlagning etc.

 17. Jag skulle vilja ge detta till mig själv då både jag och min sambo har fullt upp. Jag har nyligen startat mitt inredningsföretag, samtidigt som jag fortfarande har två jobb för att få ihop alla utgifter som det innebär med företag. Min sambo har nyligen fått nytt jobb där även han jobbar mer och är dessutom fotbollstränare på kvällarna vilket gör att han aldrig är hemma. Då jag jobbar hemma mycket blir det lätt att jag springer runt och drar lite överallt och fixar lite här och var när jag egentligen inte borde. Jag skulle verkligen behöva detta så att jag kan fokusera helt på min framtid (dvs jobb) och inte tänka på städ.

  Att få ihop vardagspusslet med hund, flera jobb, egenföretagare, sambo, vänner och familj handlar för mig om rutiner. Att alltid försöka stiga upp samma tid varje morgon och gå och lägga sig samma tid varje kväll, att jag varje söndag planerar min kommande vecka noga (det får mig mindre stressad) och att jag några kvällar i veckan går till sängs 40 minuter tidigare för att varva ner och läsa. Från det att jag lägger mig i sängen och tar upp boken är det mobilförbud tills jag vaknar igen. Det får en att sova så mycket bättre!

 18. Jag nominerar min sambo, och mig;) vi är i det där träsket som jag sa att jag ALDRIG skulle hamna i, en bebis på G, början av november, samtidigt så renoverar vi här hemma. Hur blev det så? Allt på en gång.. vardagslyx i form av städning från Hemfrid som jag hört gott om skulle vara underbart!

  Annat tips på vardagspussel skulle jag säga är att främst ta just hjälp. Be svärisarna om hjälp utan att skämmas. Ta in hjälp med städ. Matinköp. Mm. För jämnställdhet och för att som kvinna (oftast) inte drunkna i vardagsmåsten så kom överens om att ta in hjälp, om ekonomin tillåter.

  Kram Jenny

 19. Jag nominerar mig själv! Skulle bli oändligt glad för en hjälpande hand här hemma då och då. Fyra högt älskade barn, en make och eget företag. Behöver nog inte förklara mer…Mitt bästa tips är att faktiskt ta emot hjälp och våga be om det. Ge små uppgifter till alla i familjen på vardagarna så att helgerna är fria från trista måsten.

 20. Caroline Hernsjö

  Jag önskar detta för mig och min familj. De senaste 1,5 året har varit en större utmaning för mig än jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag fick diagnosen utmattningssyndrom förra våren och har sedna dess givigt allt för att kunna komma tillbaka, för att kunna börja leva igen. Mitt i allt det blev min mamma (som varit en stor del i att hjälpa oss få i hop vårat vardags pussel) diagnostiserad med en allvarlig forma av cancer vilket hon inte kommer överleva. Jag är ensamt barn och min man har ingen familj här där vi bor så vi har minst sagt haft det fuffta att mäkta med alla sjukhus besök och jobb och hämta lämna karusellen då vi har en dotter som är 3 år. Nu är jag dessutom gravid vilket också varit en riktigt utmaning då jag haft en tuff graviditet än så länge. MEN nu är jag påväg tillbaka, äntligen och kämpar med allt jag har får att hitta en balans i livet. Det går bra tycker jag men det som fått stå tillbaka är hemmet och städningen vilket jag egentligen inte mår bra av då jag verkligen älskar att ha det fint och städat runt mig. Hopps hoppas hoppas att vi skulle bil de lyckliga vinnarna.

  För att få ihop vardagsplusselt;
  Jag handlar mat på nätet under tiden när jag åker till eller från jobbet. (På bussen i mitt fall) sen har jag 8 olika recept på middagar som jag varvar. Udda veckor äter vi vissa saker och jämna andra saker. Så är det enkelt. Sen lagar jag stor kok 1 dag i veckan så vi har rester till en annan dag i samma vecka.
  Detta tar hand om mat “stressen” för oss och kan varmt rekommenderas.

  Kram

 21. Annika Dinesson

  EVA, min väninna måste få detta! Det börjar vända för min fina vän, efter några slitsamma år med två prematurfödda barn, trasslig man och svek från nära familj pga honom. Mannen är som tur är ur bilden nu och min vän har tagit så fint hand om sina två små, samtidigt som hon har utbildat sig och börjat arbeta med att vårda familjer med prematura födslar. Trots både hög arbetsbelastning i hemmet, på arbetet och i de nära relationerna, är Eva en person som ger allt till andra, hon passar sin systers barn varje gång denna jobbar natt och lämnar även detta barn i skolan och ser till att hon har det bra, utan att kräva något tillbaka. Nu tycker jag att det är dags att min vän ska få njuta. Just nu kämpar hon för att få i ordning i sitt hem så att hon ska kunna bjuda hem en speciell vän som hon nyligen har träffat. Hon behöver en break!

  1. Annika Dinesson

   Och mitt tips att få ihop vardagslivet är att våga be vänner om hjälp, de allra flesta vill gärna hjälpa till. Det är ju så mycket roligare att städa hemma hos någon annan. Eller som jag brukar säga till mina vänner, kan du inte komma hem till mig och vara i vägen lite medan jag röjer, blir så mycket roligare då. Jag, och 3 andra väninnor såg nyligen till att ovan vän kunde åka en vecka till Gotland med sin nya specielle vän, genom att passa hennes barn ett dygn var. Barnen tycket det var spännande och vi tycket det var roligt! Det är inte skämmigt att ta hjälp!

 22. Elisabeth Juks

  Jag vill bara säga att jag har otroligt mycker på mina axlar och jag försöker släppa att ibland hinner man inte ta hand om sin familj 100%. Tipset lite mer flyt! Ta hand om flytet. Försök ta reda på vad är jobbigast. Lär allting om det. Släpp det.

 23. Anna Nömme

  Jag nominerar mig själv! Med man och två härliga söner är det ofta jag som plockar undar och städar hemma då det är fotboll, hockey, matlagning och läxor. Skulle kännas så otroligt värdefullt att få hjälp med städningen. Med tiden som frigörs skulle jag ta upp ridningen igen, något som jag saknat mycket. Mitt bästa tips är att alla saker har sina egna platser, saker som tas fram läggs tillbaka där dom hör hemma. Titta mindre på TV och andra digitala kanaler så frigör du mycket tid till att hålla ordning och reda och att umgås med nära och kära.

 24. Anna Edström

  Att få ihop vardagspusslet handlar mycket om att sänka ambitionsnivån, lära sig att skala bort och göra det viktigaste. Att förstå att ingen orkar ha det perfekt på alla plan och samtidigt jobba heltid med småbarn. Jag nominerar mig själv ❤️ Känslan av att komma hem till ett välstädat hem som luktar gott är oslagbart. Tid är en bristvara för många, Hemfrid är för mig ett sätt att trolla fram fler timmar att njuta av.

 25. JAG BEHÖVER EN HJÄLPANDE HAND!

  Driver ett eget företag och har satsat så inni på det i två år. Samtidigt har jag en katt som hårar väldigt mycket+damm och kvalsterallergi. Under perioder av mycket stress orkar en knappt tänka på hur det ser ut hemma men har inget val så städning är ALLTID ett måste hemma hos mig. Hade varit skönt att slippa tänka på det och kunna fokusera ännu mer på företaget och mitt välmående.

  Mitt tips är att bjuda över folk på middag/häng – då har en inget annat val än att faktiskt se till så att det är städat och rent hemma!

 26. Caroline

  Jag anmäler mig själv! Är student och ska flytta till en ny lägenhet sista november. Hade vart såååå skönt med att få hjälp att flyttstäda! Håller alla tummar!!! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *